Peter van der Meer
Bestuursvoorzitter, Albert Schweitzer Ziekenhuis

'Black Ops' in het Albert Schweitzer ziekenhuis

Hoe het Albert Schweitzer Ziekenhuis in 2020 tot de meest innovatieve ziekenhuizen behoort.

Innovatie in een ziekenhuis is ‘gruwelijk moeilijk’, maar als je de innovatiekracht de vrije hand geeft in een eigen organisatie met eigen budget, kan het zeker slagen. Vooral als de aanjager innemend en enthousiast is, en als de verzekeraar bereid is meerjarenafspraken te maken. Dat blijkt in het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) moet in 2020 tot de meest innovatieve ziekenhuizen behoren. Met deze zin gooide bestuursvoorzitter Peter van der Meer van het ASZ een steen in de vijver van het behoorlijk traditionele ziekenhuis in een behoorlijk traditionele omgeving. Ralph Bouman, voorheen de social-mediaman van de afdeling communicatie, kreeg na een open sollicitatie de taak om de innovatie binnen het ziekenhuis aan te jagen. Dat deed hij, net als in het bedrijfsleven gebeurt, vanuit een afgescheiden deel van de organisatie, een soort startup, buiten de kaders en protocollen van het ziekenhuis. Het werd een aparte operatie, een Black Op. ‘Ik had Ralph kunnen toevoegen aan de innovatie-afdeling KV&I, maar daar zou de innovatie niet tot stand komen. Dan was het niks geworden.’

Black Ops
De startup legt direct verantwoording af aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Voor zijn werk werd de term Black Ops gemunt. Ralph kreeg een ‘limietloos budget’ , wat overigens niet hetzelfde is als onbeperkt, en geen kostenplaats of andere beperkende voorwaarden. In de organisatie was namelijk veel weerstand tegen vernieuwing. Van der Meer: ‘De reflex is: dit past niet in ons denken, dus we doen het niet.’ Een voorbeeld: iemand wilde drie iPads voor het introduceren van een app. De aanvraag zou via de traditionele kanalen maanden hebben geduurd. Dan is zo’n app al gedateerd. Vorige week zijn al concrete resultaten gepresenteerd op een innovatiemarkt. De persoonlijkheid van Ralph Bouman is mede bepalend voor dit succes, zegt Van der Meer.

Buzz
Om Ralph Bouman heen werd een innovatieteam van drie enthousiaste mensen gezet. Het ziekenhuis barst van de goede ideeën. Aan hen de taak om volgend jaar  in elk geval twee voorbeelden van innovaties te realiseren die de zorg fundamenteel veranderen en tegelijk de buzz van innovatie tot leven te wekken en gaande te houden. Van der Meer: ‘In het verleden is beeldbellen tegengehouden door de mores van de maatschap. Nu gebruiken we in plaats van WhatsApp, Siilo omdat dat veiliger is. Whatsapp is eigenlijk een datalek zodra patiëntgegevens worden verstuurd.’ Er zijn ook nog steeds dingen die niet lukken: een apparaat dat binnen een minuut boezemfibrilleren aantoont heeft weliswaar een prijs gewonnen, maar wordt nog zeer weinig gebruikt.

Big Data
Er zijn nog veel meer plannen voor innovatie: het ziekenhuis wil aan de slag met big data. Je kunt er zoveel uit halen, stelt Van der Meer. Hij wil eerst in pilotvorm werken met big data en de pilot daarna verder uitrollen. Verder wil hij binnen de organisatie informatie-functionarissen hebben, zoals CMIO’s (Chief Medical Innovation Officers) en CNIO’s (de N staat voor Nurse). Zij kunnen een team met veel weerstand veel energie geven. Het introduceren van innovaties gaat makkelijker als de Raad van Bestuur een stuurgroep formeert.

Tot slot
Tot slot nog een essentiële tip voor de collegae: ‘Het is belangrijk om het innovatieteam de macht te geven om iets te doorbreken in de instelling. Het is echt gruwelijk moeilijk.’ Daarom valt Ralph direct onder de bestuurder. Verder is van belang dat het ziekenhuis een meerjarenafspraak heeft kunnen maken met verzekeraar VGZ. Van der Meer: ‘We moeten tijd hebben om iets te doorbreken. Dan pas kun je alle projecten op elkaar afstemmen. Samen willen we de strategie uitleggen. Deze aanpak past binnen Zorg van Waarde.’

"Het is belangrijk om het innovatieteam de macht te geven om iets te doorbreken in de instelling."

Lees het nieuwste Panorama van de Zorg e-magazine over Black Ops »

Initiatief

Panorama van de Zorg is een co-productie van:

 

 

Over MSD

Bijdragen aan een gezonde wereld. Dat doet MSD met innovatieve geneesmiddelen. Maar ook met diensten en oplossingen die zorgprofessionals én patiënten helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Doelmatiger zorg, met minder verspilling van geneesmiddelen.

Lees verder »

Over Blommestein Groep
Blommestein Groep verbindt directeuren en bestuurders uit de publieke en private sector om, via innovatieve ontmoetingsconcepten, breed draagvlak te creëren voor innovaties. Kernwaarden: respect, interesse en vernieuwend.

Lees verder »